Србија прогласила ванредно стање

У Србији је проглашено ванредно стање, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије, на конференцији за новинаре у Београду.

Ванредно стање проглашено је на теритотији цијеле Србије због вируса корона, а одлука ступа на снагу одмах, рекао је Вучић.

“У Србији још нема ниједног смртног случаја од корона вируса, рекао је Вучић и додао да тренутно укупно имамо 48 заражених.

Како је рекао, овог секунда имамо ванредно стање на територији цијеле Србије, а одмах послије вечерашњег обраћања и објаве у Службеном гласнику услиједиће седница владе, на којој ће бити донијета уредба о мерама за вријеме ванредног стања.

“Донели смо ту одлуку не лако, пошто се таква одлука доноси у изузетним и посебно кризним ситуацијама”, казао је Вучић.

Додаје да је данас и најгори дан за Европу, вјероватно од Другог свјетског рата и да је у Италији умрло 368 људи, у Шпанији готово 200, а у другим се драматично повећава број умрлих.

“Али нема никакве сумње да у данима који долазе да ћемо се са тим суочити”, рекао је Вучић додајући да ће се нада да раст таквих случајева неће бити као у европским земљама због чега ће бити предузете најтеже мјере.

Вуцић подсјећа да је Србија прошла кроз тешке кризе, кроз ужасну економску кризу пошот смо били на корак до банкротства и да то данас људима изгледа као песма, али да није било лако и да смо сада били једна од две земље у Европи са највећим растом.

“Ово ће за нас бити најтежа битка за наш народ битка за наше старе и болесне, они су они су мета овог жестоко напада. Морамо да чувамо све али су они пре свега мета овог жестоко напада”, додао је Вучић.

 

 

 

 

(tanjug)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime