Skupština: Održan pripremni sastanak šefova poslaničkih klubova

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH dogovorili su danas na pripremnom sastanku da nova 59. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH bude održana u srijedu 29. januara 2020. godine. Zasjedanje Skupštine počeće u 10 časova razmatranjem preostalih tačaka dnevnog reda 58. redovne sjednice nakon čega će početi 59. sjednica za koju je utvrđen dnevni red od dvadeset osam (28) tačaka.

– Ova sjednica biće u funkciji usvajanja zakona u drugom čitanju koji će omogućiti jednošaltersku registraciju poslovnih subjekata u Brčko distriktu BiH što je značajan napredak – rekao je Esed Kadrić, predsjednik Skupštine.

U setu zakona koji treba da omoguće uvođenje jednošalterskog sistema poslovanja su Nacrt zakona o Poreskoj upravi, Predlog zakona o registraciji poslovnih subjekata, Nacrt zakona o elektronskom potpisu, Nacrt zakona o elektronskom dokumentu kao i nacrti izmjena i dopuna zakona o taksama i više zakona koji regulišu poslovanje u oblasti trgovine, ugostiteljstva, turizma i drugim djelatnostima.

Poslanici će na 59. redovnoj sjednici razmatrati Izvještaj o radu Vlade u 2019. godini i Program rada Vlade za 2020. godinu kao i programe rada Direkcije za finansije i Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH.

– U dnevni red je uvršćeno i davanje saglasnosti na Statut i Organizacioni plan Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH što je početni korak u usvajanju temeljnih dokumenata kako bi Zavod konačno počeo da vrši svoju funkciju – rekao je predsjednik Kadrić.

Na 59. redovnoj sjednici biće razmatrano i više izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja odjeljenja i institucija Brčko distrikta u 2018. godini kao i nekoliko informacija u vezi s poslaničkim pitanjima.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime