Produžen pritvor osumnjičenom za krađu 50.000 maraka u Brčkom

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor za dva mjeseca P.B. (42), osumnjičenom da je prije mjesec dana u ovom gradu, zajedno s još dvije osobe, iz firme FAMM d.o.o. Brčko oduzeo 50.000 maraka.

Pritvor osumnjičenom za kazneno djelo teške krađe produžen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo te uništiti dokaze i ometati kazneni postupak uticajem na svjedoke i suučesnike, saopšteno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv ovog i još dvije za sada nepoznate osobe, zbog sumnje da su 29. maja oko 2:10 časova, po prethodnom dogovoru i s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, provalile u objekt firme FAMM u Grbavici kod Brčkog, odakle su oduzeli novac u navedenom iznosu.

“Sumnja se da su njih trojica upotrebom fizičke snage i alata izvršili presijecanje zaštitnog katanca na ulaznoj kapiji, a zatim lupanjem izloga u unutrašnjosti objekta ušli u prostoriju mjenjačnice, gdje su pronašli ključeve od sefa i oduzeli zatečeni novac. Trojac se zatim udaljio u pravcu Lončara vozilom marke Golf, koje je prethodno oduzeto na području Gradačca”, navode je iz Tužilaštva.

Nakon produženja pritvora Tužilaštvo u saradnji s Policijom Distrikta nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje kaznenog djela teške krađe i neodložno procesuiranje počinitelja, zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime