Одржан VII Општински Сабор ПДП Брчко

Партија демократског прогреса Брчко одржала је синоћ редовни VII Општински Сабор ПДП Брчко.

Сабору је присуствовало 120 делегата из свих мјесних одбора. Изабрано је 37 чланова Општинског Одбора ПДП Брчко.

У складу са Одлуком о унутрашњој организацији и раду Општинског Одбора ПДП Брчко Одбор ће накнадно имати конститутивну сједницу на којој се бирају чланови предсједништва.

Предсједник Општинског одбора ПДП-а Брчко Синиша Голић рекао је новинарима да су протекле три године биле веома тешке за ПДП у овом граду, те да су се ствари промијениле од маја прошле године када је странка постала дио локалне власти након шест година велике опозиционе политичке борбе. Предсједник Голић поднио je Извјештај о раду у протеклом четверогодишњем мандату, презентовао резултате члановима и представио смјернице у којем ће се брчански ПДП кретати у предстојећем мандатном периоду.

„Желимо да покажемо да Брчко заслужује бољи и јачи ПДП који ће бити у извршној власти и послије локалних избора 2020. године. Од прошле године имамо и прилив чланства и настојимо да кроз сваку нашу активност промовишемо економски програм у цјелини. Могу рећи да је ПДП у Брчком све јачи и снажнији”, рекаo је Голић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је новинарима да је ПДП у Брчком један од најстабилнијих локалних страначких организација и постао озбиљан општински одбор који зна шта хоће.

“Они су за ових годину дана били један од важнијих стубова власти у Брчко дистрикту и покренули су знатан дио инфраструктурних пројеката”, истакао је Бореновић и додао да је добра законодавна активност рецепт за добар успјех. Он каже да ће Одбор у Брчком имати једно од најзначајнијих мјеста у врху ПДП-а, прије свега, у Предсједништву партије.

Синоћњи страначки Сабор једна је од активности којом Одбор ПДП-а у Брчком обиљежава 20 година од оснивања, а уједно означава и почетак организационих припрема за локалне изборе сљедеће године.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime