Обданиште на Илићки скоро потпуно завршено

Грађевински дио радова, када је у питању обданиште на Илићки, завршен је, а извођач радова је на вријеме и доста квалитетно обавио свој дио посла, рекао је за Радио Брчко градоначелник Брчког Синиша Милић.

„Оно што је преостало да се уради да би обданиште било стављено у функцију је да се у ребалансу буџета планирају средства вањско и унутрашње опремање објекта, како би обданиште могло почети са радом“, рекао је Милић.

Милић је истакао да би објекат за потпуну употребу требао бити спреман, зависно од законских процедура, у најгорем случају до почетка 2020. године, ако не и прије.

„Вртић је капацитета негдје око стотину дјеце. Ради се о једном веома савременом објекту у чијој унутрањости би уз остале садржаје требала да буде смјештена и једна од ових централних кухиња за спремање хране малишанима“, рекао је Милић.

Предсједник МЗ Илићка Дамјан Дунџић појаснио је да ће овај вртић бити од великог значаја за насеље Илићка, које за њим има потребу од самог оснивања.

„Сама мјесна заједница има јако много мале дјеце и много ће значити становницима јер ће им обданиште бити практично у дворишту“, рекао је Дунџић.

Дунџић је додао и да се нада  да ће се капацитети вртића у будућности моћи проширивати, како би могао бити примљен што већи број дјеце.

Градоначелник Милић додаје да ће вртић се сасвим сигурно растеретити дуге листе чекања за упис малишана у обданиште у Брчком.

„Али свакако не у потпуности. И даље постоји велика потреба за тим обдаништима. Хвала богу дјеце има, а ми смо из тог разлога планирали да градимо још неколико објеката истог садржаја“, рекао је Милић.

Он је додао да су у буџету предвиђена иницијална средства изградњу обданишта на Кланцу, дио средстава је планиран и за изградњу обданишта у Српској вароши.

„Сигуран сам да ће, завршетком та два објекта, уз овај постојећи на Илићки, бити у потпуности задовољене потребе наших суграђана за оваквим оббјектима“, рекао је Милић.

Зграда обрадништа је финансирана средствима Владе Србије у износу од милион марака, а и брчанска Влада је до сада уложила негдје око 100.000 КМ средстава.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime