Брчко: Смањује се интензитет раста ријеке Саве, оптимистичне прогнозе

Шеф Одјељења за јавну безбједност Един Заимовић информисао је данас Владу Брчко дистрикта БиХ, прије почетка ванредне сједнице, о стању на терену када су у питању обилније падавине које су задесиле Брчко дистрикт и цијелу БиХ.

Он је нагласио да је стање данас много боље и да су прогнозе оптимистичније него јуче.

„Смањује се интензитет раста ријеке Саве. У посљедњих пет-шест сати имамо раст од по 3-4 цм по сату, а јуче је тај раст био и по 15 цм. Процјена је да ће наша локална заједница проћи без већих штета”, додао је Заимовић.

Он је нагласио да су забиљежени проблеми у сливовима ријеке Тиње, у Дренави, те да је то проблем који се понавља и да ће надлежни покушати да изнађу трајно рјешење за ово подручје.

„Мање штете направиле су у горњим токовима и ријеке Зовичица и Брка. То су бујичне ријеке које направе штету у року од два до три сата када имамо веће падавине, а већина штета је на путној инфраструктури. Имамо и два проблема на потезу обилазнице, у Пљоштарама и Беговачи, гдје су се јавиле поплаве које раније нису забиљежене. Када сагледамо шта је прузроковало проблем тражићемо рјешења да их отклонимо”, закључио је Заимовић.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime