Брчко: Отворена међународна ликовна колонија “Наива на Сави”

У оквиру манифестације “Брчанско љето – Савски цвијет” у Брчком је данас отворена пета међународна ликовна колонија “Наива на Сави”.

Младен Филиповић, предсједник Удружења љубитеља умјетности Брчко дистрикта, организатора ове манифестације, истиче да на колоније учествује укупно седам сликара из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

- Reklama -

“Укупно седам сликара тренутно раде, а колонија ће трајати до 17. августа. Све слике које буду настале на овој колонији, остаће у власништву фундуса УЉУБ-а, које до сада броји око шездесет слика”, рекао је Филиповић.

Један од учесника колоније је и Златко Коларек, предсједник удружења “Хлебински сликари и кипари наиве”, који у Брчко долази већ пет година, од настанка саме колоније.

Штефан Варга, сликар из Ковачнице, учесник је колоније по први пут, и каже да му је право задовољство што је дошао у Брчко са својим колегама.

“Веома ми је драго што сам позван на ову колонију. Први пут сам ту, и могу рећи да су услови изузетни. Врло лијепо окружење за сликање, дивни пријатељи, нова познанства, нова искуства, предиван град са дивним људима. Задовољсво је сваком умјетнику радити у оваквом окружењу и трудићемо се наравно да урадимо што боља дјела да оставимо вашем граду”, каже Варга.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime