Brčko: Određen pritvor D. I. koji se sumnjiči za ubistvo kod Cerol pumpe

Osnovni sud Brčko distrikta BiH odredio je danas po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH pritvor u trajanju od 30 dana licu D. I., nakon što je ocjenom postojećih dokaza utvrdio da postoji osnovana sumnja da je 16. maja, oko 21:20 sati, u ulici Bijeljinska bb u blizini benzinske pumpe „Cerol“, putničkim motornim vozilom kojim je upravljao izvršio krivično djelo – Ubistvo iz člana 163. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Pritvor mu je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i zbog toga što se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, a puštanje na slobodu bi rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno primjenom odredbe člana 132. stav (1) tačke a) i d) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH.

*Preduzimanje radnji u krivičnom postupku protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za izvršenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime