Брчко: Наставак радова на Градском стадиону и даље на чекању

У овогодишњем капиталном буџету Одјељења за јавне послове и Пододјељења за јавне објекте нису планирана никаква додатна средства за наставак радова на изградњи трибина на Градском стадиону у Брчком.

Иако је у појединим медијима било најављивано да ће се ове године поново интезивирати радови на стадиону, за сада нема конкретних показатеља да ће се то и десити чак није јасно како заштитити већ изведене радове.

“Радови на овом пројекту су заустављени још 2012. године и ми смо недавно само додатно извршили ограђивање и освјетљење градилишта западне трибине искључиво из безбједносних разлога”, рекао је за Радио Брчко Ненад Радојковић шеф Пододјељења за Јавне објекте.

У досадашње радове на изградњи овог пројекта је утрошено 4,5 милиона марака а за завршетак само већ започете западне трибине потребно је још 13 милиона КМ.

Радојковић најављује да ће се у наредних неколико мјесеци приступити изради анализа како и на који начин заштити већ изграђени дио стадиона јер је дошло до кородирања на арматурама и пуцању бетона.

На крају додајмо и то да уколико би се десила ситуација да се неким случајем обезбиједи недостајућих 12 милиона КМ за завршетак радова на изградњи западне трибине те у врло кратком року заврши поступак избора извођача радова, сами радови би могли бити изведени за двије године.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime