У Тузли формиран кризни штаб због епидемије коронавируса

Министарство здравства Тузланског кантона данас је по хитном поступку основало кантонални Кризни штаб за праћење новооткривеног обољења, односно коронавируса.

Кризни штаб у Тузланском кантону формиран је у складу с препорукама Федералног министарства здравства, а његов задатак је да прати ситуацију и реагује у случају појаве заражених новим коронавирусом те да подузме превентивне мјере с циљем спречавања и ублажавања посљедица могућих инцидентних ситуација.

Како су навели из Министарства здравства Тузланског кантона, на данашњем састанку је усвојен план активности у случају појаве обољелих и сумње на обољење на подручју најмногољуднијег кантона у Федерацији БиХ, посебно узевши у обзир локацију Међународног аеродрома Тузла.

Такође, договорено је да у што краћем периоду Министарство здравства ТК подузме хитне мјере за изналажење локација које би могле служити као карантин.

Федерално министарство здравства раније је потврдило да на подручју Федерације БиХ није регистриран нити хоспитализован ниједан пацијент са сумњом на болест изазвану новим коронавирусом.

Када је ријеч о Тузли, због мјера предострожности те неповољне епидемиолошке ситуације у регији и могућности ширења вируса грипе, Универзитетски клинички центар до даљњег је обуставио посјете болесницима који су хоспитализирани у некој од клиника ове здравствене установе.

Такође, из Клинике за заразне болести Универзитетског клиничког центра у Тузли потврђено је да располажу потребним капацитетима у случају евентуалне појаве пацијената са симптомима коронавируса.

Како су саопштили из ове здравствене установе, предузете су мјере ране детекције оболијевања од инфекције коронавируса према упутама Федералног министарства здравља, нагласивши да до сада нема сумњивих, нити потврђених случајева оболијевања од овог вируса.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime