У Српској седам новозаражених короном, међу њима и доктор из Добоја

У Републици Српској коронавирус потврђен је код још седам особа, чиме се укупан број заражених повећао на 121– потврдио је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Шеранић је истакао да су јуче узимали узорке и особама из карантина у Градишци и Шамцу.

“У посљедња 24 часа тестирано је 75 лица. Када је ријеч о особама за које је утврђено да су позитивне на вирус корона, три су из Козарске Дубице, двије из Градишке, те по једна из Бањалуке и Добоја. Све особе су у кућној изолацији или су у карантину”, рекао је Шеранић на конференцији за новинаре у Бањалуци на којој је представио информације о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Српској.

Најавио је да ће те особе бити смјештене у каратин у Бањалуци, гдје бораве особе код којих је потврђен коронавирус.

“У два случаја из Козарске Дубице се ради о породичним контактима. У Добоју је потврђен вирус корона код доктора из болнице у том граду, који није радио посљедњих седам дана, али ће епидемиолог испитати све ризичне контакте”, појаснио је Шеранић.

Он је потврдио да су узети узорци и 31 особе у каратину у Градишци и сви су негативни. Тренутно се у каратину у том граду налази 49 особа, од чега 21 особа из Федерације БиХ.

“Ако имају негативан налаз упућују се у локалне заједнице у кућну изолацију од 14 дана, док ће се позитивне особе упутити у каратин за те особе”, рекао је Шеранић.

У Студентском центру у Бањалуци од јуче поподне смјештено је 20 особа позитивних на корона вируса, а узета су 24 бриса од контаката из породице.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime