Требиње као Брчко: Након десет година актуелизована прича о ареодрому

“Нисмо одустали ни од изградње аеродрома у Требињу. Увјерен сам да ће ова генерација људи то поставити на праве ноге”, изјавио је синоћ Милорад Додик, лидер СНСД и српски члан Предсједништва БиХ, након сусрета са Родољубом Драшковићем, и тако поново актуелизовао причу стару скоро десет година.

Подсјећамо, раније је из власти РС најављивано да ће аеродром Требиње “бити оперативан” од 2010. године, али то се није десило. Било је основано само предузеће “Аеродром Требиње”, на које је за пет година функционисања, према писању медија потрошено око милион КМ буџетског новца РС.

Предузеће је угашено 2014. године. Требињски аеродром је поново поменут прољетос, када је најављен тендер, врИЈедан око 100.000 КМ за израду анализе развоја писте у Херцеговини.

За политичку аналитичарку Тању Топић Додикова изјава о истрајавању на аеродрому Требиње није ништа ново јер смо, како каже “и до сада имали бројне инвестиције за које се испоставило да су обична шарена лажа.”

– Ова изјава личи на почетак предизборне кампање за предстојеће локалне изборе. Питање је само колико пута се грађани могу упецати на једне те исте шарене лаже. Али, чак и да овог пута водећи политичари испуне обећање и оснују тај аеродром, велико је питање да ли би то било економски оправдано. Нисам, дакле, фасцинирана том инвестицијом, па ни најавама да би Требиње могло преотети путнике, који путују у Дубровник – рекла је Тања Топић за Српскаинфо, те подсјетила да је аеродром у Бањалуци годинама таворио, док није стао на ноге, иако је Бањалука, и у саобраћајном смислу, жила куцавица Републике Српске.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime