Мостар: Флашама на Човића, има повријеђених

Након састанка представника радника Алуминија у згради ХДЗ БиХ у Мостару, Драган Човић је под пратњом у аутомобилу изашао из зграде, а онда се догодио инцидент у којем је повријеђено неколико особа, док су двије приведене.

Преко хиљаду демонстраната скандирало је “Драгане, лопове”, а према аутомобилу у којем се налазио председник ХДЗ БиХ Драган Човић полетјеле су боце и други предмети.

Возило у којем се налазио брзо је напустио простор испред страначке зграде, а током инцидента повријеђено је неколико особа.

Према извјештају портала Klix испред зграде ХДЗ атмосфера је веома напета, а радници су поручили да се неће упутити ка згради Алуминија гдје ће бити одржан нови састанак о судбини овог предузећа, већ ће чекати Драгана Човића да им он сам саопшти и детаље и закључке.

– Видећемо хоће ли бити испуњена обећања. Или ћемо се вратити на старо или ће се кренути ка рјешавању проблема. Ми смо за поновно покретање производње. То захтијева финансијска средства, али још не знамо у којим количинама. Покушаћемо све да не дође до стечаја – рекао је Ромео Биокшић.

Радници су данас поручили да неће допустити да Алуминиј оде у стечај јер би то значио дефинитиван крај тог комбината. Они желе наставак рада, иако то значи издвајање енормне количине новца за поново покретање производње.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime