Милица Марковић на челу Агенције за унапређење страних инвестиција

Милица Марковић, бивша парламентарка Савеза независних социјалдемократа у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, именована је на позицију в.д. директорице Агенције за унапређење страних инвестиција (FIPA).

Савјет министара Босне и Херцеговине је на јучерашњој сједници смијенио неколико челника државних агенција којима је истекао мандат, међу којима и директора Агенције за промоцију страних инвестиција Гордана Милинића.

Конкурсна процедура за раније расписани јавни позив за избор директора ФИПА-е никада није окончана, што је отворило простор да се на позицију вршитеља дужности директорице именује Милица Марковић, бивша СНСД-ова парламентарка у Парламенту БиХ.

– Агенција за државну службу објавила је јавни конкурс у новембру 2019. године на који сам се ја пријавила. Конкурсна процедура није била доведена до краја зато што није био формиран Савјет министара БиХ – истакла је Марковић за Klix.ba.

Наводи како се распитивала шта ће бити са кандидатима који су се пријавили и сазнала да Савјет министара БиХ треба именовати комисију за одабир кандидата.

– Како сам обавијештена, јуче је на сједници Савјета министара именована комисија која ће обавити интервјуе са кандидатима, не само за ФИПА-у, већ и за друге конкурсе који су раније били објављени – рекла је Марковић.

Напомиње како је именована на позицију вршитеља дужности директорице ФИПА-е, али да је нормално да ће бити међу конкурентима.

– С обзиром на то да испуњавам све правно-формалне услове не видим разлога зашто се не бих котирала на начин да будем квалификована на том конкурсу – закључила је Марковић.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime