Evo kako su “riješili” problem pogrešno izgrađenog puta u Tuzli

Problem sporednog protivpožarnog puta u krugu zgrade socijalnog stanovanja u naselju Solina u Tuzli koji je pogrešnom izgradnjom stub električne energije pozicionirao na sredinu jedne saobraćajne trake riješen je njegovim sužavanjem.

Put je sada uži za jednu saobraćajnu traku, a intervencije na izmještanju elektroenergetskog objekta nisu vršene. Trenutna širina puta dovoljna je za prolazak vatrogasnog vozila u slučaju izbijanja požara u unutrašnjosti stambenih objekata.

- Reklama -

Krajem aprila ove godine zgrada socijalnog stanovanja u naselju Solina u Tuzli došla je u žižu javnosti zbog nesvakidašnjeg prizora. Naime, izvođač radova napravio je odstupanje od prvobitnog projekta, izgradivši sporedni protivpožarni put.

Shodno tome, stub električne energije koji je na toj lokaciji postavljen prije više od 30 godina našao se na sredini jedne saobraćajne trake, a nakon što su se fotografije pojavile u javnosti reagovali su iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle.

Tada su naveli da izvođač radova nije trebao asfaltirati protivpožarni put dužine od 40 metara, sve dok Elektrodistribucija ne izmjesti visokonaponski stub. Iz tuzlanske Elektrodistribucije smo tada saznali da izvođač radova njima nije uputio nikakav zahtjev za izmještanje, a to se nije dogodilo ni u narednom periodu.

Umjesto izmještanja stuba, izvođač radova se odlučio za jednostavniju opciju, a to je sužavanje sporednog protivpožarnog puta i to za jednu saobraćajnu traku. Radovi na ovom poduhvatu još uvijek traju.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime