spot_img
spot_img

Вухан годину дана након „закључавања” живи нормално

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Навршава се годину дана од увођења првог карантина у свету због ковида-19 у кинеском граду Вухану који је трајао 76 дана, пише британски Гардијан.

Јутрос, годину дана касније, становници овог кинеског града где је коронавирус први пут откривен, и у коме је забележен највећи број од 4.635 смртних случајева у Кини током пандемије, трчкарали су и вежбали „таи чи” у парковима дуж обале реке Јангце, преноси британски лист.

У Вухану је данас саобраћај био слаб, али није било ни трага барикадама којима су пре годину дана били изоловани делови града , и спречавало се кретање, а људима се забрањивао излазак из њихових станова.

Живот се у граду са 11 милиона становника углавном вратио у нормалу, док се остатак света тренутно суочава са ширењем заразнијих варијанти овог вируса, због кога је до сада преминуло преко два милиона људи, јавља Танјуг.

Кина је данас пријавила још 107 нових случајева ковида-19 , чиме је њихов укупни број достигао 88.911.

Власти у Кини су тренутно опрезне због новог таласа инфекције који ће уследити након прославе новогодишњих празника у фебруару, и поручују људима да не путују и да избегавају окупљања што је више могуће, наводи Гардијан.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img