Uhapšen još jedan administrator “Plavog kita”

Ruski državljanin Ilja Sidorov (26) uhapšen je pod optužbom da stoji iza igrice “Plavi kit”, koju povezuju sa samoubistvom oko 130 osoba. Regrutovao 32 školarca u svoju grupu.

Ruski državljanin Ilja Sidorov (26) uhapšen je pod optužbom da stoji iza igrice “Plavi kit”, koju povezuju sa samoubistvom oko 130 osoba.

- Reklama -

Kako svjetski mediji prenose, pretpostavlja se da je Sidorov povezan sa Filipom Budejkinom, 21-godišnjim Rusom koji je već iza rešetaka pod istom otpužnicom.

Sidorov je optužen da je “ohrabrivao mlade da naude sebi i da na kraju izvrše samoubistvo u uvrnutoj igri sličnoj igrici Plavi kit”, piše “Independent”.

“Skromni poštar” snimljen je kako jeca dok ga policija ispituje zbog tvrdnji jedne 13-godišnjakinje da ju je izazvao da “skoči pod voz”.

“Djeca koja su se priključivala, dobijala su naredbe da sebi naude oštrim predmetima, da gledaju horor filmove i ostanu bez sna dok izvršavaju niz zadataka koji za cilj imaju da naude njihovom mentalnom razvoju”, a prema objašnjenju “igre”, 50. dana, djeca pristaju da izvrše samoubistvo.

Sidorov je uhapšen pošto je navodno regrutovao 32 školaraca u svoju grupu.

On bi mogao da dobije petogodišnju kaznu zatvora samo zbog tog slučaja, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je Sidorov praćen i zbog slučaja jedne 14-godišnjakinje, koja je pokušala da se ubije ranije ove godine.”Osumnjičeni je rekao da je administrator takozvane grupe za samoubistva koja se sastojala iz 32 maloljetna člana. Davao im je zadatke koji su vodili samoubistvu. Osumnjičeni je zatvoren i prebačen u Celjabinsk”, navodi se u saopštenju.

Ranije je uhapšen Budejkin, optužen da stoji iza “društvene mreže Plavi kit”.

Pred nadležnima je da utvrde ko je odgovoran za samoubistva koja još nisu istražena, a sumnja se da imaju veze sa aktivnostima kojima su se bavili uhapšeni Rusi.

 

 

 

 

(novosti.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime