Трамп поново ухапшен - nula49.com
spot_img
spot_img

Трамп поново ухапшен

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп стигао је у Мајами, гдје би требало да се појави пред савезним судом на почетку процеса због оптужби за кривична дјела која укључују незаконито чување поверљивих докумената. Он је у суд стигао заједно са својим помоћником и саоптужеником Волтом Наутом.

Скај њуз је питао бившег предсједника како се осјећа уочи појављивања пред судом, а Трамп је одговорио: „Сјајно.“

Неколико тренутака након тога он је и званично приведен и услиједило је узимање отисака прстију, јавио је ЦНН.

У Мајамију су га дочекале присталице, а у својој вили ће бити све до појављивања на суду. Уочи изјашњавања о оптужници, Трамп се накратко појавио пред присталицама и позирао, изгледајући добро расположен.

У петак је специјални тужилац америчког министарства правде Џек Смит подигао оптужницу против Трампа. Бивши председник САД је оптужен за кривично дјело кршења закона о националној безбједности, као и учешће у завјери ради ометања правде.

У оптужници се наводи да је нелегално задржао поверљиву мапу у вези са текућом војном операцијом и непрописно држао кутије са документима у својој кући у Флориди, а затим одбијао да их преда.

Подсјетимо, Трамп је ухапшен и почеткомаприла ове године на суду у Њујорку, у случају преваре у вези с новцем исплаћеним порнозвијезди 2016, што је правни догађај без преседана за бившег америчког предсједника.

Трамп је оптужен за кршење правила финансирања кампање због наводне исплате порнозвијезди Сторми Денијелс како би ћутала о њиховом односу, прије предсједничких избора на којима је побиједио демократкињу Хилари Клинтон.

 

 

 

(agencije)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img