Tramp naredio gradnju zida sa Meksikom

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je naredbu za gradnju zida na granici SAD-a i Meksika, te je donio odluku i o ukidanju viza za Siriju i još šest država, javio je BBC.

Tramp je na zvaničnom profilu na Twitteru najavio da će srijeda biti “veliki dan” na planu nacionalne sigurnosti, te je napisao kako će, između ostalih stvari, “sagraditi zid”.

Novi američki predsjednik bi trebao zabraniti ulazak izbjeglicama u SAD za “najmanje četiri mjeseca”, izvijestio je AP, pozivajući se na predstavnike organizacija koje se bave problemom izbjeglica. Ova zabrane se vjerovatno neće odnosti na hrišćanske izbjeglice koje “bježe od muslimanske većine”.

Takođe, Trump bi trebao donijeti odluku u vezi blokiranje viza za građane Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana i Jemena, prenosi Reuters, pozivajući se na saradnike američkog predsjednika.

Tokom predizborne kampanje Tramp je predložio privremenu zabranu ulaska muslimana u SAD tvrdeći da bi ta mjera pomogla u borbi protiv terorističkih napada.

 

 

(N1)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime