spot_img
spot_img

Сњешко на улазним вратима: Канађани копају тунеле да би изашли из домова

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Фотографије и видеоснимци који стижу из Канаде показују како изгледа када снијег напада до крова. Куће и аутомобили потпуно су затрпани, а хиљаде домова остало је без струје.

Канадска влада разматра ангажовање војске, након што су читава насеља парализована услијед сњежне олује. Ванредно стање проглашено је у главном граду Њуфаундленда Сеинт Џонсу. Висина сњежног покривача премашила је 76 центиметара, а јаки удари вјетра формирали су огромне наносе.

Хиљаде људи остало је без струје у хладним домовима. Разматра се ангажовање војске која би требала помоћи становништву у овом дијелу земље.

Многи људи не могу изаћи из својих кућа, јер су им сњежни наноси потпуно блокирали улазна врата.

Снијег је толико нападао да људи копају тунеле и ровове како би изашли из својих кућа.

Многи су успјели изаћи из куће, али су затим наишли на други велики проблем. Аутомобили су потпуно прекривени снијегом, па су власници јутро провели откопавајући возила из наноса.

Канадска телевизија објавила је да се на кућу у Сеинт Џонсу сручила лавина. Кућа се налази у подножју оближњег брда. Такође, пријављен је нестанак мушкарца који је прошлог петка кренуо у посјету свом пријатељу, пише Хафингтон Пост.

Представници локалне власти кажу да је најважније уклонити снијег у близини болнице и рашчистити локалне цесте.

“Имамо велики проблем са чишћењем пута до болнице. Снијег је једнако опасан као ураган и може парализовати читав град”, рекао је канадски министар за природне ресурсе Шејмус О’Реган.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img