spot_img
spot_img

Руси забранили заставу “Косова” на мечу Србије и Швајцарске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Власти Русије и службе безбједности ове земље упознати су са чињеницом да ће меч Србије и Швајцарске бити утакмица високог ризика и “више од игре”.

Због потенцијалних немилих сцена, Фудбалској федерацији Швајцарске се већ данима шаље јасно упозорење да покушају да спријече уношење спорних застава тзв. Косова, или оних са конотацијом такозване велике Албаније, или било каквих других провокација на тему рата на Косову и Метохији.

Многи албанци са Косова и Метохије гледају на Швајцарску као њихов трећи тим, послије “репрезентације Косова” и Албаније, а неки од њих су страсно објаснили како ће навијати за Швајцарску у Калињинграду против Србије, пише “Telgraf.rs“.

Посебан куриозитет додаје информација да је тренутно један од најпознатијих Швајцараца, управо предсједник ФИФА Ђани Инфантино.

Подсјетимо, у редовима Швајцарске у стартној постави играју чак четири Албанца – Гранит Џака, Ђердан Шаћири, Валон Бехрами и Блерим Џемаили, а сви сем Џемаилија су пореклом са Косова и Метохије, док је он из Македоније.

 

 

 

 

 

(telegraf.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img