spot_img
spot_img

Путин: Русија сама ратује против цијеле НАТО алијансе

spot_img
spot_img

Руски председник Владимир Путин је рекао данас да Русија сама ратује против целе НАТО алијансе.

“Свесни смо шта све користе западне земље у борби против наше војске, а наш задатак је да ово добро проучимо и даље радимо на усавршавању наше војске”, нагласио је Путин.

Лидер се захвалио свим војницима и војном медицинском особљу чији је допринос војној операцији огроман.

“Наше искуство у војној операцији би требало да буде основа за озбиљну реконструкцију војске и даљих војних вежби. Они који су се посебно истакли током операције требало би да брзо буду унапређени, а њихово искуство искоришћено за обуку нових кадрова”, указао је председник Русије, преноси РТ.

Председник је указао да се мора обратити пажња на војну опрему, храну и све остало што је потребно војницима.

“Морамо обезбедити најсавременију опрему нашим војницима. Опрема мора бити не само нова, већ и поуздана”, рекао је Путин.

Он је приметио да беспилотне летелице треба да буду у свим деловима војске.

„Искуство специјалне војне операције показало је да је употреба беспилотних летелица постала скоро свеприсутна, а такав арсенал средстава треба да буде у борбеним одредима, водовима, четама и батаљонима“, оценио је руски лидер.

Према његовим речима, дронови би требало да буду међусобно повезани, интегрисани у јединствену обавештајну мрежу и да имају сигурне канале комуникације са штабовима и командантима.

Председник Русије нагласио је да циљеви специјалне војне операције у Украјини треба да буду јасно дефинисани и да буду постигнути у најкраћем могућем року.

“Знање које стичемо би требало да се шири брзо и ефикасно. Информација коју дронови и летелице покупе мора да дође до сваког појединца на фронту”, прецизирао је руски предсеник.

 

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img