Преминуо најљењи човјек на свијету: Пола вијека живио на рачун државе - nula49.com
spot_img
spot_img

Преминуо најљењи човјек на свијету: Пола вијека живио на рачун државе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Нијемац Арно Дубел, познат и као најљенији човјек на свијету, преминуо је у Универзитетској болници Хамбург-Епендорф у 67. години живота.

Овај вјечити корисник накнаде за незапослене прославио се изјавама попут “Свако ко ради је глуп” навукао је бијес осталих грађана на себе појављивањем у популарним емисијама у којима је објашњавао како одбија сваки понуђени посао и радије живи од државе, пише Билд.

Често се хвалио како није радио деценијама и био је врло поносан на ту чињеницу.

Своју лијеност је покушао и уновчити појављујући се у разним емисијама, а снимио је и неколико пјесама.

Између осталог објавио је пјесму под називом “Лијепо ми је”, која је доспјела у топ 100 најпродаванијих синглова у Њемачкој.

Иначе, Дубел је након завршетка основне школе с 16 година чак и покушао ући на тржиште рада, но та је авантура кратко трајала.

“Радио сам као собосликар двије године, но дао сам отказ. Једноставно нисам имао више мотивације”, казао је једном приликом Дубел, преноси Клиx његове ријели.

Од 1974. живио је од државне подршке, прикупивши током година хиљаде евра. Оболио је од плућне болести, која је с временом постала хронична те се претпоставља да би то могао бити узрок његове смрти.

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img