spot_img
spot_img

Посљедњи аплаузи, пјесма и бакље за легендарног Миху

spot_img
spot_img

Србија, Италија и фудбалски свијет опростили су се од Синише Михајловића.

Након што је завршено опијело, ковчег са телом Синише Михајловића изнијет је испред Базилике Свете Марије, анђела и мученика, одакле уз посљедње аплаузе, пјесму навијача и запаљене бакље, креће пут гробља, гдје ће Михајловић бити сахрањен у кругу најближе породице.

На посљедњем испраћају легендарног фудбалера, уз супругу Аријану, шесторо дјеце, мајку, брата, пријатеље, бројне навијаче и поштоваоце окупили су се и некадашњи Михајловићеви саиграчи из клубова и југословенске репрезентације, предвођени његовим кумом Дејаном Станковићем

Михајловића су на вјечни починак исппратили и Драган Стојковић Пикси, Владимир Југовић, Драгиша Бинић, Славиша Јокановић, Зоран Мирковић, Гордан Петрић, Александар Коларов, Франческо Тоти, Данијеле де Роси, Бруно Конти, Лука Маркеђани, цијели тим Лација са Сергејом Милинковићем Савићем, као и екипа Болоње и бројни представници италијанских и српских фудбалских клубова. а вијенац су послали и некадашњи репрезентативци Југославије и Хрватске Звонимир Бобан и Роберт Просинечки.

Од Михајловића се опростилa и делегација Црвене звезде предвођена генералним директором Звезданом Терзићем.

Амбасадор Србије у Италији Горан Алексић рекао је данас да су Италијани преминулом легендарном фудбалеру Синиши Михајловићу приредили почаст као да је био Италијан.

Алексић се укључио уживо у програм емисије „Уранак“ на К1 телевизији поводом сахране легендарног фудбалера Синише Михајловића у Италији, и објаснио какву су му почаст приредили Италијани.

“Тијело Синише Михајловића јуче је било изложено у Скупшитини града Рима, добио је изузетну пажњу италијанске свеукупне јавности, и политичке и спортске. У 10 сати је почео испраћај. Присуствовала је његова породица, предсједница Владе Италије Ђорђа Мелони, предсједник парламента, као и велики број личности из спорта. Цијела италијанска штампа је била посвећена нашем прослављеном спортисти, казао је Алексић за К1.

Амбасадор Србије у Италији рекао је да је тај део Рима сада затворен због сахране нашег великог фудбалера.

“Добио је један изузетан третман, као да се ради о једном од најугледнијих људи из Италије. Такође су испраћају присуствовали и министар спорта Зоран Гајић у име председника Србије и делегација Фудбалског савеза Србије”, рекао је Алексић.

Михајловић је преминуо у петак у 54. години, након дуге борбе са леукемијом.

 

 

 

(agencije)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img