“Pink Panter” iz Zvornika ukrao nakit od 2,2 miliona evra u Londonu

Britanski Skotland jard traga za Jurom Markelićem iz Zvornika zbog sumnje da je ukrao nakit vrijedan 2,2 miliona evra na umjetničkom sajmu u Čelziju.

Markelić, poznat i kao Vinko Osmakčić i Vinko Tomić, opisan je kao jedan od najstarijih članova poznate bande “Pink Panter”, koja je pljačkala zlatare od Tokija i Pariza do Londona i ukrala nakit vrijedan oko 330 miliona evra. Skotland jard ga tereti da je julu 2017. u po dana došao na sajam, otvorio prostoriju sa nakitom, ukrao tri vrijedna prstena i sa saučesnikom, čiji identitet nije otkriven, odvezao se taksijem. Markelić je u vrijeme pljačke nosio majicu i džins pantalone i izgledao kao običan posjetilac.

- Reklama -

Jedan od ukradenih prstenova imao je na sebi četvorougaoni dijamant, drugi ovalni dragi kamen žute boje oivičen manjim dijamantima, a treći je imao dijamant ukrašen ljubičastim i roze dragim kamenjem.

– Ponovo objavljujemo fotografiju osumnjičenog s nadom da ćemo mu ući u trag. Velika je vjerovatnoća da se on ne nalazi u Britaniji i moguće je da je negdje u Evropi – rekao je detektiv Kris Tejlor, koji vodi istragu.

U policijskim agencijama u BiH juče nismo uspjeli da saznamo da li je Skotland jard tražio pomoć u istrazi.

Markelić se poslije učešća u ratu u BiH pridružio “Pink Panterima” i bio akter velikih krađa u Bazelu i Las Vegasu.

 

 

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime