Orban: Rat sve bliži zbog podrške EU Ukrajini da gađa rusko tlo zapadnim oružjem - nula49.com
spot_img
spot_img

Orban: Rat sve bliži zbog podrške EU Ukrajini da gađa rusko tlo zapadnim oružjem

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Svaka nedelja nas “približava ratu”, a Evropa sebi “možda približava ruske snage” finansiranjem ukrajinskih napada na rusko tlo, upozorio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

On je u intervjuu za mađarski javni radio rekao da svaka nedelja donosi nešto ”što ukazuje na ulazak u rat“ i kao primer naveo izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenbega da Ukrajina, osim samoodbrane, ima pravo da koristi oružje koje je donirao Zapad za napad na Rusiju, prenosi MTI.

Ukazao je da je Rusija jasno stavila do znanja da će njene trupe napredovati sve dok ne obezbede teritoriju svoje zemlje i upozorio da podrška Ukrajini u napadima na rusko tlo “nosi rizik približavanja ruskih snaga nama”.

Orban smatra da evropski lideri moraju da budu pod pritiskom da donose odluke u korist mira, a da proratne političare treba ”oterati”.

”Hajde da preuzmemo inicijativu i pustimo da dođe do prekida vatre i pregovora pre nego što se nađemo usred velikog evropskog rata“, rekao je Orban.

Dodao je da Mađarska ne planira da ponovo uvede obavezni vojni rok i poručio da se Brisel neće pitati o tome, jer je, kako je rekao, “neprihvatljivo da drugi donose odluke o mađarskoj krvi”.

 

(politika.rs)

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img