spot_img
spot_img

Нови Зеланд у строгом локдауну због једног случаја ковида

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн ставила је данас читаву земљу под строги карантин, након што је у Окланду, највећем граду на Новом Зеланду, пријављен један нови случај корона вируса, први у земљи у последњих шест месеци.

Читав Нови Зеланд ће, почев од сутра, бити затворен током три дана, док ће градови Окланд и Коромандел, приморски град у којем је заражена особа такође боравила, бити затворени у трајању од седам дана, преноси агенција Ројтерс, јавља Танјуг.

У складу са увођењем степена 4 и најстрожих правила закључавања, школе, канцеларије и сва предузећа биће затворена, а само битне услуге ће бити у функцији.

„Најбоље што можемо учинити да изађемо из овога што је брже могуће јесте да уложимо велике напоре”, изјавила је Ардерн на конференцији за новинаре.

Премијерка је истакла да власти претпостављају да је нови случај заправо инфекција делта сојем коронавируса, иако то није потврђено. Додала је, међутим, да можда постоје и други случајеви.

Последњи пријављени случај ковида-19 у заједници на Новом Зеланду био је у фебруару.

Нови Зеланд је следио стратегију спровођења строгих мера и ране идентификације инфекција, која је тој земљи помогла да практично елиминише ковид-19, омогућавајући људима да живе без ограничења, иако су међународне границе те државе углавном затворене.

Од почетка пандемије, Нови Зеланд је пријавио око 2.500 потврђених случајева корона вируса и 26 повезаних смртних случајева.

Након најављеног локдауна, новозеландски долар је пао за 1,5 одсто на 0,6926 долара.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img