spot_img
spot_img

Њемачки неонацисти кренули у одбрану Украјине

spot_img
spot_img

Немачке безбедносне власти дошле су до сазнања да је више немачких неонациста кренуло на пут у Украјину да се прикључе борби украјинских власти.

Према писању немачких медија, ради се о десетинама људи из десничарско-радикалног окружења, који су већ на борбеним линијама или имају намеру да тамо отпутују.

Дванест неонациста из Немачке већ се вратило из Украјине, тврди сајт „Цајт”, преноси Танјуг.

Један неименовани портпарол Министарства унутрашњих послова у Берлину истиче да је један мањи број десничарских екстремиста укључено у борбе, а да остатак жели да са лица места извештава, односно наводно да пружа помоћ.

„Безбедносне снаге имају велики интерес да спрече излазак из земље екстремиста”, подвукао је портпарол Министарства, додајући да је пар особа које су службе пратиле спречено у одласку у Украјину.

Медији подсећају да је овај развој веома шкакљив узимајући у обзир чињеницу да Кремљ рат правда „денацификацијом” Украјине.

Такође се подсећа да је 2013. и 2014. године, када је дошло до свргавања проруског председника Украјине Виктора Јануковића, више десничарских група основано, које су потом наводно расформиране.

Поједини десничари, додају медији, су морали да одговарају за ратне злоче у источној Украјини, али украјинска војска у рату против Русије ослања се и на „Азов” батаљон, који важи као ултранационалистички и неонацистички.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img