spot_img
spot_img

“Мој ментор” – како је Коби помогао Новаку да се врати у врх?

spot_img
spot_img
spot_img

Званичан сајт АТП подсетио нас је на велико пријатељство Новака Ђоковића и трагично преминулог – и легендарног – Кобија Брајанта.

Брајант је у недељу у преподневним часовима погинуо у паду хеликоптера, а заједно са њим страдала је и његова ћерка Ђиђи (13г).

АТП нас подсећа на изјаве Ђоковића и Брајанта када је српски тенисер због повреде лакте испао из двадесет најбољих на свету.

Новак се после тога вратио у врх, а један од ментора био је му је Брајант.

“Коби је један од мојих ментора. Имао сам неколико телефонских разговора с њим. Наравно и виђали смо неколико пута у претходних пар година. Када сам пролазио кроз повреду лакта мучио сам се ментално и емоцијално… да се носим са свим тим различитим стварима које су ми се дешавале… пад на АТП листи, затим повратак у врх, Коби је био један од људи који су ми давали вредне савете и смернице да верујем у себе у тај процес”, рекао је Новак и додао:

“Веома сам захвалан што је био ту за мене, као подршка. Волим Кобија, ко га не воли? Он је сјајан човек и један од најбољи кошаркаша, а и уопште спортиста сви времена”.

Брајант је посетио УС опен 2019. године када је за ЕСПН открио како је помагао Новаку у његовом процесу повратка у врх.

“Новак је пролазио кроз следећи процес – ‘физички нисам тамо где сам некада био. Како да се прилагодим’. Причали смо о томе много, о прихватању тога да спортиста себи каже – ‘нисам оно што сам некада био'”, рекао је Брајант и додао:

“Новак је мој човек. Имамо сјајну и дугу пријатељску везу”.

Коначан исход знамо, Новак се после повреде лакта вратио на победничку стазу освојивши велики број трофеја, а велику улогу у том процесу имао је сам Коби.

 

 

 

(b92.net)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img