spot_img
spot_img

Корона поново у Вухану, тестирају цијелу популацију

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Власти кинеског града Вухана саопштиле су да ће тестирати цијелу популацију на вирус корона након што су се први пут, послије више од годину дана, појавили нови локални случајеви инфекције.

Град од 11 милиона становника “покренуће свеобухватно тестирање нуклеинских киселина на свим становницима”, рекао је високи званичник Вухана Ли Тао на конференцији за новинаре.

Власти су јуче објавиле да је међу радницима мигрантима у граду регистровано седам нових случајева инфекције у локалној трансмисији, и то послије више од годину дана без домаћих случајева након што је почетком 2020. епидемија заустављена карантином без преседана.

Посљедњих дана Кина је становнике читавих градова затворила у њихове домове, прекинула домаће транспортне везе и увела масовна тестирања док се бори са највећом епидемијом вируса корона у посљедњих неколико мјесеци.

У Кини је данас регистрован 61 нови случај инфекције вирусом корона док се делта сој убрзано шири градовима након првобитне инфекције међу чистачима на аеродрому у граду Нанђинг. Ово жариште изазвало је ланац инфекције који се проширио по цијелој земљи.

У Пекингу су тестирани милиони грађана, дијелови града су блокирани, а сви блиски контакти заражених су у карантину.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img