spot_img
spot_img

Кинези ће за пет дана изградити нову болницу због коронавируса, фасцинантне сцене са градилишта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Град Вухан, жариште новог вируса, убрзано гради болницу с 1.000 кревета за лечење пацијената заражених коронавирусом, од којег умрло 26, а оболело више од 800.

Кинески медији преносе да би болница могла да буде завршена до понедељка.

Болница се гради у комплексу који је раније био предвиђен за локалне раднике, у баштама поред језера, на периферији града, јавио је један државни лист.

Око 35 копача и десет булдожера стигли су на земљиште где ће бити изграђена болница у четвртак увече, како би посао био завршен до понедељка.

Вухан ће изградњом болнице копирати раније искуство из Пекинга, током борбе против вируса САРС 2003. године, када је у предграђу главног града Кине за недељу дана изграђена болница у којој је лечена једна седмина свих заражених пацијената.

“То је било чудо уписано у историју медицинске науке”, наводи лист.

Болницу у Пекингу подигло је око 1.000 радника, а лечило се око 700 пацијената.

Кина је појачала активности у сузбијању вируса, а изградње нове болнице једна је од њих.

Јавни превоз је обустављен у 10 градова у провинцији Хубеи, која има 60 милиона становника, храмови су затворени, преноси Ројтерс.

Вухан, град са 10 милиона људи одакле је вирус потекао, те суседни Хуанганг са седам милиона, налазе се у потпуној изолацији.

Железничке станице су већином затворене, летови су суспендовани и на главним саобраћајницама у и изван града постављене су контролни пунктови.

Шангај је затворио Дизниленд како би се спречило ширење вируса.

 

 

 

(agencije)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img