spot_img
spot_img

Fudbaler ubio mladića koji mu je autom usmrtio suprugu

spot_img
spot_img

Italijan Fabio Di Lelo (32) ubio je mladića koji je prošle godine u saobraćajnoj nesreći naletio na njegovu suprugu, koja je poslije preminula u bolnici.

Kako pišu italijanski mediji, Di Lelo, fudbaler i pekar, u srijedu je upucao 22-godišnjeg Itala D'Elisu iz pištolja nakon što mu je uputio nekoliko riječi. Pištolj je ostavio na grobu svoje supruge Roberte Smargiasi, nazvao prijatelja pa se predao policiji.

Nesreća se dogodila u Vastu prošlog jula, kada je D'Elisa Fiat Puntom naletio na Smargiasi, koja se vozila na skuteru. Mladom vozaču uskoro je trebalo početi suđenje, no Di Lelo je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke. Di Lelov advokat Džon Cerela rekao je da se D'Elisa nije izvinio nakon nesreće te da nije pokazao znakove kajanja, piše “Corriere della Serra”.

– Uzeo mi je moju Robetu, uzeo mi je snove, planove u životu, uzeo joj je želju da bude majka, uzeo mi je ljubav, njenu ljubav za životom, njen osmijeh – napisao je Fabio nakon što mu je supruga preminula.

– Pitam se, gdje je pravda? – dodao je. Di Lelo je takođe objavio fotografiju svoje supruge s natpisom “Pravda za Robertu” te je objavio fotografiju iz filma “Gladijator”.

No, dok neki hvale Di Lelov potez, neki ga osuđuju. Tako je jedan korisnik Fejsbuka objavio da je ubijeni mladić u nesreći vozio tek 50-ak km/h, da je odmah izašao i potražio pomoć te da nije konzumirao alkohol ili droge.

– Na društvenim mrežama danas je neko heroj jer je uzeo pravdu u svoje ruke. Koju pravdu? Italo i njegova porodica godinu dana su bili u središtu kampanje mržnje – napisao je Alesandro Orale Orsi.

Na Fejsbuku su takođe osvanule dvije grupe – jedna u kojoj se Di Lelo naziva herojem i jedna u kojoj se naziva ubicom.

 

 

 

(vecernji.hr)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img