spot_img
spot_img

Fleksimen u akciji: Brusilicom reže stubove radara

spot_img
spot_img

U Italiji nepoznati počinilac brusilicom reže stubove radara.

“Ko zna što je u glavi ovog čovjeka, najvjerojatnije je to neka saobraćajna kazna. Uglavnom, krenuo je u nesvakidašnji pohod pa uganom brusilicom i ruši stubove sa saobraćajnim kamerama (radar). Tako je čak postao neka vrsta narodnog heroja u Italiji”, navodi BBC, prenosi Index.hr.

Kako dalje navode on je, poput junaka DC-ja ili Marvela, dobio ime Fleksimen i iza njega je već 15 napada na kamere na sjeveroistoku zemlje. Anonimni vandal postao je hit na društvenim mrežama.

Plakati Fleksimena pojavili su se širom Italije, a njegove ilustracije prisutne su i u stripovima.

Ova pojava je privukla i pažnju policije. Zločini se smatraju toliko važnima da su slučaj Fleksimena preuzeli karabinjeri, koji se obično zaduženi za progon mafijaša i terorista.

Sada je postignut i prvi uspjeh.

“U regiji Verbano priveden je 50-godišnji građevinski radnik bez žene i djece koji bi mogao biti povezan s ovim slučajem”, izvještava Corriere Della Sera.

Ipak, Fleksimen se u javnosti i dalje doživljava kao neka vrsta modernog Robina Huda.

Smrtnost na putevima u Italiji veća je nego u mnogim drugim evropskim zemljama. Isključeni radari za kontrolu brzine zasad se neće vraćati. Italija ima najveći broj kamera za kontrolu brzine u Evropi. Njihov broj procjenjuje se na više od osam hiljada. To je dvostruko više nego u Britaniji i Njemačkoj, koje imaju 4.000 odnosno 3.800 kamera. Na mjestu jednog od svojih posljednjih napada anonimni osvetnik ostavio je rukom napisanu poruku: “Fleksimen dolazi.”

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img