spot_img
spot_img

Десетине хиљада људи на протестима у Њемачкој, повријеђено 14 полицајаца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Више од 35.000 људи присуствовало је протестима у Њемачкој против рестрикција у вези са вирусом корона, наводи се у званичним извјештајима.

Многи скупови били су унапријед регистровани код власти, што је неопходно према њемачком закону, а остали нису били одобрени и самим тим су били нелегални, преноси агенција ДПА.

Демонстрације су јуче, између осталог, одржане у Мекленбург-Форпомерну, Тирингији и Саксонији Анхалт. У Магдебургу су се на нерегистрованом скупу догодили окршаји са полицијом.

Снаге реда објавиле су да је 14 полицајаца повријеђено у нападима демонстраната у граду Лихтенштајн, у Саксонији, и да је полиција употријебила бибер-спреј.

Скупови против рестрикција одржани су и у Баварској, а у многим дијеловима ове покрајине општинске власти су забраниле демонстрације или запријетиле грађанима новчаним казнама због неодобрених протеста.

У Берлину је неколико стотина људи дошло на скуп испред студија медијске куће ЗДФ, а неки од њих узвикивали су “лажљиви медији”. Полиција је објавила да није било насиља.

Стопа вакцинације у Њемачкој је нешто изнад 71 одсто. Многи који су примили двије дозе добили су и бустер, али 25,8 одсто популације није уопште вакцинисано. Међу њима су дјеца млађа од пет година и особе које генерално не могу да приме вакцину.

Невакцинисне особе се сусрећу са значајним ограничењима у свакодевном животу широм земље, укључујући немогућност уласка у многе радње и објекте за забаву.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img