spot_img
spot_img

Да ли ће предаја „Азоваца“ изазвати домино ефекат у украјинској војсци

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Код Северодоњецка и Лисичанска у Луганској Народној Републици опкољена је група од 15.000-16.000 украјинских војника и плаћеника, тврди помоћник министра унутрашњих послова ЛНР Виталиј Кисељов.

Украјинским војницима који су били у подземним тунелима челичане Азовстаљ наређено је да се предају потврдио је у уторак вече Генералштаб украјинске војске.

– Гарнизон Маријупољ је извршио додељену борбену мисију. Највиша војна команда издала је наређење командантима јединица које се налазе у Азовстаљу да спасу животе људства, наводи се у саопштењу украјинске војске, преноси РТ.

Сматра се да је око 600 војника било у челичани, али није јасно колико их је тачно остало, преноси Би-Би-Си.

Прва фаза предаје је завршена, сада се у болници у Новоазовску налазе 53 рањена војника, а у Јеленовки 211 војника.

Група од 15.000-16.000 украјинских војника и плаћеника опкољена је у рејону код Северодоњецка и Лисичанска у Луганској Народној Републици, саопштио је помоћник министра унутрашњих послова ЛНР Виталиј Кисељов.

По његовим речима, ове трупе уништавају цивилну инфраструктуру, мостове и пруге и баве се застрашивањем тамошњег локалног становништва.

Бивши посланик Врховне раде Украјине Иља Кива, коме су власти из Кијева одузеле мандат, сматра да ће предаја припадника националистичког батаљона „Азов“ изазвати домино ефекат у редовима украјинских снага које су сада опкољене у области Северодоњецка и Лисичанска.

„Предаја Маријупољског гарнизона Оружаних снага Украјине је почетак домино ефекта. Пример је како сачувати живот украјинске групације војске која се налази у тактичком обручу код Северодоњецка и Лисичанска“, написао је Кива на свом Телеграм каналу, пренео је Спутњик.

Министарство одбране Русије је саопштило да се у протекла 24 сата предало 265 украјинских екстремиста који су били у металуршком комбинату „Азовстаљ“ у Маријупољу.

Јуче је постигнут договор о извлачењу рањених из фабрике и њихово пребацивање у болницу, а у области комбината уведен је прекид ватре и отворен хуманитарни коридор.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img