spot_img
spot_img

Бразил набавио 50.000 таблета „вијагре” за припаднике војске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Председник Бразила Жаир Болсонаро у среду је умањио значај куповине „око 50.000 таблета” „вијагре” за Оружане снаге, оптужујући штампу за „злонамерност” јер је та трансакција изазвала саркастичне реакције на друштвеним мрежама.

„Било је око 30.000 таблета за војску, 10.000 за ратну морнарицу и не могу да се сетим броја за ратно ваздухопловство, али мора да је укупно 50.000. Искрено, то није ништа”, рекао је шеф државе током доручка са евангелистичким свештеницима у председничкој палати, пренела је Бета.

Болсонаро је ту количину лека за потенцију оценио као безначајну, „пошто се ради о три рода оружаних снага и томе да (таблете) углавном користе пензионисани војници”.

Потом се осврнуо на аргумент који је у понедељак изнело Министарство одбране, објашњавајући да „војска купује вијагру за борбу против високог крвног притиска и реуматолошких болести”.

Посланик левог центра Елијас Вас открио је у понедељак да је Министарство одбране одобрило наруџбу за 35.000 таблета „вијагре” које се у званичним документима наводе као „силденафил”, једињење тог лека за поремећај ерекције.

Тај посланик је у уторак направио још једно откриће: за војску је купљено 60 „пенилних имплантата” на надувавање, који се такође користе у случају проблема с ерекцијом.

С појединачном вредношћу од 9.900 до 12.000 евра, те силиконске протезе коштају владу око 3,5 милиона реала (688.000 евра), рекао је Вас.

Болсонаро није дао објашњење те куповине, али је критиковао „злонамерну штампу која не зна о чему говори”.

Ова открића изазвала су на десетине реакција корисника интернета, од којих су неки изазвали посебно сећање на диктатуру генерала 1964-1985. године.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img