spot_img

Бонус добродошлице од 10.000 евра за свакога ко прихвати овај посао у Њемачкој

Published:

- Advertisement -

Медицинског особља недостаје у цијелој Њемачкој, због тога послодавци на све начине покушавају привући нове раднике.

Шта друго може привући раднике него новац, због тога се директор једне њемачке клинике одлучио на несвакидашњи потез.

Како преноси Fenix-magazine.de, директор клинике Бад Брамстедт изнио је посебну понуду за посао. За новог радника нуди бонус добродошлице од невјеројатних 10.000 евра.

Дакле, свако ко прихвати посао аутоматски добије 10.000 евра. Њемачки медији наводе како на овај начин болница у Шлезвиг Холштајну жели одговорити на недостатак медицинских сестара.

Дакле, како стоји у огласу, ова понуда односи се на 15 слободних радних мјеста у болничком сектору. Уговор о раду је на неодређено вријеме, седмично радно вријеме је 38 сати, а уз то постоји и годишњи бонус, објашњавају њемачки медији.

Већ се дуже времена предлаже увођење бонуса за запошљавање медицинског особља. Одређене политичке странке су у прошлости предлагале неопорезивање бонуса за добродошлицу. Плате медицинског особља, посебно медицинских сестара овисе о одјелу на којем раде, савезној државии, радном времену и степену образовања.

Просјечни мјесечни приход за медицинско особље је 2.899,84 евра на пуно радно вријеме и 1.996,33 на пола радног времена.

Најбоље плате медицинске сестре имају у Минхену, и та просјечна плата износи 4.080 евра.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img