Bjekstvo Srbina iz zatvora o kome bruji svijet

Austrijska policija još uvek intenzivno traga za tridesetpetogodišnjim Srbinom koji je u petak pobjegao iz zatvora kamionom za smeće, prenose strani mediji.

Podsjetimo, mladić se sakrio u kamionu koji je iznosio smeće iz zatvora i pobjegao. Dosadašnja potraga bila je bezuspješna.

- Reklama -

– Djelovalo je kao na filmu. Zatvorenik koji je radio u kuhinji svakodnevno je bacao kese sa smećem na ogromni kamion. Očigledno, ovog puta se i sam sakrio, a preko glave navukao kesu, kako ga niko ne bi vidio. Pretpostavlja se da je iskoristio trenutak kada je vozač kamiona prekrivao prikolicu ciradom – prenose austrijski mediji.

Neimenovani Srbin u zatvoru je trebalo da provede još dvije godine zbog različitih krivičnih djela.

– Utvrđeno je da je kamion napustio zatvorski krug u 10 i 20 časova i da se nakon toga uputio ka gradskoj deponiji. Nestanak tridesetpetogodišnjaka je primjećen tek dva sata kasnije, a sumnja se da se on zaputio ka Beču gdje mu žive rođaci – pišu mediji.

Mediji navode da Srbin nije smatran za rizičnog zatvorenika, da se držao primjereno, a jedini prekršaj je napravio 2015. kada se jednom prilikom nije vratio sa vikenda.

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime