spot_img
spot_img

Бајден у приватном разговору најавио кандидатуру за предсједника

spot_img
spot_img

Председник САД Џозеф Бајден саопштио је у приватном разговору да ће се кандидовати за други мандат на наредним председничким изборима 2024. године, наводи америчка телевизија Ен-Би-Си њуз.

Амерички председник је, у приватном разговору у Белој кући прошлог месеца, баптистичком црном свештенику и борцу за људска права Алу Шарптону рекао да ће тражити други мандат, сазнаје америчка телевизија.

Шарптон, политичар и водитељ емисије на Ен-Би-Си, о томе је обавестио особље своје организације Националне акционе мреже у Вашингтону, касније тог дана, наводи америчка телевизија.

Иако су Бајденови савезници рекли да ће тражити реизбор, он није желео да то недвосмислено каже, а његова изјаве Шарптону на крају састанка са лидерима неколико најистакнутијих организација за људска права представљаја до сада најјачу тврдњу да ће поново бити кандидат на председничким изборима, преноси Танјуг.

Године 2020, гласови Афроамериканаца су били кључни за Бајденов повратак на демократским предизборима, који су му омогућили победу на важном гласању у Јужној Каролини, након што није успео да заузме прво место на прве три трке у Ајови, Њу Хемпширу и Невади, наводи Ен-Би-Си њуз.

Три дана касније у „супер уторку” подршка црних гласача је допринела да Бајден осигура гласове већине делегата пред конвенцију Демократске странке у јулу, где је добио партијску номинацију за председничке изборе.

 

 

 

(politika.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img