spot_img
spot_img

Bajden teško podnio izvještaj tužioca: Pomiješao predsjednike Egipta i Meksika

spot_img
spot_img

Nakon što je specijalni američki tužilac Robert Hur objavio izvještaj od 345 stranica koji tretira njegivo skrivanje tajnih dokumenata iz 2017. godine, ali i probleme s pamćenjem, predsjednik SAD Džozef Bajden organizovao je konferenciju za medije na kojoj se i nije proslavio.

Bajden je u razgovoru s novinarima komentarisao izvještaj tužioca te je govorio o tome kako je njegovo pamćenje sasvim u redu i da nema nikakvih problema sa prisjećanjem na važne događaje.

Ipak, tokom razgovora, Bajden je napravio novi gaf te je egipatskog predsjednika Abdela Ftaha El-Sisija nazvao predsjednikom Meksika.

-U početku, predsjednik Meksika Sisi nije želio da otvori granicu kako bi humanitarna pomoć ušla u Gazu. Razgovarao sam s njim i ubijedio ga u to. Razgovarao sam i sa (predsjednikom Izraela Benjaminom Netanjahuom da otvorimo granicu i na izraelskoj strani. Mnogo je nevinih ljudi koji gladuju i to mora prestati – poručio je Bajden.

Inače, ovo je treći ovosedmični gaf koji je Bajden napravio. Prvo je u jednom od govora u Nevadi izjavio da se sastao sa predsjednikom Francuske Fransoom Miteranom umjesto sa Emanuelom Makronom.

Drugi gaf se odnosio na Njemačku. Umjesto spominjanja Angele Merkel, Bajden je rekao kako ga je 2021. godine Helmut Kol pitao kako bi reagovao na određene događaje u Velikoj Britaniji. Bivši njemački kancelar Kol preminuo je 2017. godine.

 

 

(glassrpske.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img