spot_img
spot_img

Žestok sukob Kfora i Srba u Zvečanu, bačen suzavac, odjekuju eksplozije, ima povrijeđenih

spot_img
spot_img

Od jutros u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić vlada opsadno stanje. Građani su se okupili ispred zgrada opština koje su opkolili kosovski specijalci i snage Kfora.

U opštini Zvečan nalaze se oklopna vozila Kosovske policije za razbijanje demonstracija.

Kako javlja izveštač RT Balkan jake kosovske policijske snage opkolile su zgradu opštine. Njihovi specijalci naoružani su dugim cevima, imaju štitove, pancire i svi nose gas maske.

Odmah ispred njih postavljen je obruč Kforovih vojnika, među kojima su poljske i američke snage, i primećeno je da uz cevi nose duple šaržere i gas maske.

Jedna veća grupa radnika opštine prošla je pored Kfora i ušla u zgradu opštine, došlo je do guranja. U jednom trenutku radnici su poprskani biber sprejom i morali su da se povuku nazad ispred zgrade opštine.

Kfor je svojim vojnicima pokrio gotovo svaku ulicu i ćošak u Zvečanu i formirao kordon između policije i okupljenih Srba.

Bivši gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović pozvao je okupljene Srbe da budu mirni.

„Ne sme nijedan kamen da poleti ka Kforu i policiji, nek oni rade svoj posao, a mi ćemo ostati mirni”, poručio je on.

Međutim, oko 16.30 časova došlo je do žestokog sukoba između pripadnika Kfora i Srba koji su sedeli ispred vozila ROSU specijalaca ne puštajući ih da izađu. Gradom odjekuju eksplozije, ima i povređenih.

Takođe, na ulazu u Severnu Mitrovicu raspoređene su snage Euleksa i Kfora.

Oficir KFOR-a zamolio Rakića da građani propuste dva vozila…

Pripadnici Kfora raspoređeni su i u opštini Zubin Potok gde su blokirali ulicu koja vodi do same opštinske zgrade, pa se do nje može samo peške.

 

 

(politika.rs)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img