spot_img
spot_img

Жесток сукоб Кфора и Срба у Звечану, бачен сузавац, одјекују експлозије, има повријеђених

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Од јутрос у општинама Звечан, Зубин Поток и Лепосавић влада опсадно стање. Грађани су се окупили испред зграда општина које су опколили косовски специјалци и снаге Кфора.

У општини Звечан налазе се оклопна возила Косовске полиције за разбијање демонстрација.

Како јавља извештач РТ Балкан јаке косовске полицијске снаге опколиле су зграду општине. Њихови специјалци наоружани су дугим цевима, имају штитове, панцире и сви носе гас маске.

Одмах испред њих постављен је обруч Кфорових војника, међу којима су пољске и америчке снаге, и примећено је да уз цеви носе дупле шаржере и гас маске.

Једна већа група радника општине прошла је поред Кфора и ушла у зграду општине, дошло је до гурања. У једном тренутку радници су попрскани бибер спрејом и морали су да се повуку назад испред зграде општине.

Кфор је својим војницима покрио готово сваку улицу и ћошак у Звечану и формирао кордон између полиције и окупљених Срба.

Бивши градоначелник Звечана Драгиша Миловић позвао је окупљене Србе да буду мирни.

„Не сме ниједан камен да полети ка Кфору и полицији, нек они раде свој посао, а ми ћемо остати мирни”, поручио је он.

Међутим, око 16.30 часова дошло је до жестоког сукоба између припадника Кфора и Срба који су седели испред возила РОСУ специјалаца не пуштајући их да изађу. Градом одјекују експлозије, има и повређених.

Такође, на улазу у Северну Митровицу распоређене су снаге Еулекса и Кфора.

Официр КФОР-а замолио Ракића да грађани пропусте два возила…

Припадници Кфора распоређени су и у општини Зубин Поток где су блокирали улицу која води до саме општинске зграде, па се до ње може само пешке.

 

 

(politika.rs)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img