spot_img
spot_img

Збор каквог није било у историји Црне Горе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Неколико хиљада грађана окупило се вечерас у Подгорици на молитвеној литији коју је предводио преосвећени епископ диоклијски Методије, а поручено је да овако великог збора није било у историји Црне Горе и да он има силу и снагу да доноси одлуке.

Пред храм Христа Спаситеља стигли су грађани који су данас пјешке кренули из Орљева у Кучима. Нхихов долазак пропраћен је великим аплаузом присутних грађана.

Молитвену литију у којој су вјерници носили иконе и барјаке прошла је од храма Христа Спаситеља до цркве Светог Ђорђа под Горицом и назад до храма.

Протојереј ставрофор Драган Станишић рекао је испред цркве Светог Ђорђа у историји Црне Горе није било овако великог збора и поручио да ће се сабирати све док их не буде толико да одлуке и мисли које имају не поздраве и они који их не подносе и којима сметају.

Он је истакао да овај збор има силу и снагу и регуларност да доноси одлуке, чак да донесе и закон.

“Ако то није могуће, то значи да нас нема довољно, да би требало да нас има више. И онда кад нас буде још више, донијећемо сљедеће одлуке – да се бришу сви чланови из најновијег Закона о слободи вјероисповијести, који оспоравају Цркву и срамоте је, а остану они који афирмишу Цркву”, нагласио је Станишић.

Свештеник Предраг Шћепановић поздравио је све који широм Црне Горе, Србије, Републике Српске, широм Европе и Америке подржавају литије.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img