"Зар моју мајку да хапсе због дроге?" - nula49.com
spot_img
spot_img

“Зар моју мајку да хапсе због дроге?”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Шокиран сам и веома забринут за мајку, њено здравље и ток поступка. Целу ноћ нисам спавао, нисам знао како брату да саопштим да нам је мајка ухапшена. Цео живот је била знатижељна и ево, сад ју је та знатижеља одвела иза решетака под старе дане.

Овако, за “Новости”, прича Драган В., син старице Наде В. (78), који живи са њом у стану, а која је прекјуче ухапшена у насељу Галеника у Земуну, када је интервентна јединица 92 случајно налетјела на њу и видјела “како нешто сумњиво ради у жбуњу”.

Она је ухапшена и против ње је поднијета кривична пријава за посједовање 400 грама бијеле прашкасте материје за коју се сумња да је амфетамин, као и дигиталне вагице и ножа.

Она ће би, како је рекао њен син, бити приведена на саслушање у Више јавно тужилаштво у Београду.

“Био сам на послу и, када сам се предвече вратио кући, нисам затекао маму у стану. Позвао сам је, али онда сам видео да јој је мобилни остао на столу. Није га ни понела са собом, иако сам је стално на то подсећао. Бринуо сам за њу, јер је стара, болесна, иде са штапом. Али, она није баш марила за све то…”, прича Драган В.

Када је схватио да није ни код рођаке, посумњао је да је можда отишла до своје баште, која је у близини, готово поред пута, а гдје је посадила неко воће и поврће.

“Одлазила је у баштицу често, али не сваког дана” – каже син.

“Знам да је дан раније рекла да ће вероватно ићи да је малко уреди и посече неке гранчице. Дао сам јој и тестерицу, али је она узела нож којим, иначе, сечемо суво месо и понела га са собом. Рекла је да он бољи него тестерица и да се не мешам, јер она добро зна како и шта се ради са воћкама”, каже он.

На крају, видјевши да се Нада и даље не враћа кући, син је пошао да је тражи у крају.

“Био сам све уплашенији да јој се нешто догодило. Сумњао сам да је можда пала, али никада нисам ни помислио да ће ми мајку хапсити због дроге”, каже Драган.

Како год, кад се вратио поново у стан, свијетло је горјело, а унутра су били једна комшиница и полиција:

“Ушао сам унутра и питао шта се десило. Полицајци који су радили претрес били су фини.. Рекли су ми шта се догодило. И, шокирали ме, потпуно. Рекао сам да ми је мајка пензионер, да ја радим, да смо поштен свет и да никада нико од нас није хапшен, нити осуђиван. Чак сам казао да и мене воде на полиграф ако треба, само како бих објаснио да је, вероватно, дошло до забуне и да ни мајка, нити било ко из породице, није криминалац, нити се икада бавио незаконитим радњама. Живимо скромно, па видите, уосталом, и какав нам је стан…”, каже Драган В.

Претресом стана, како “Новости” сазнају, није пронађено ништа од сумњиве “робе”, али су Драгану полицајци рекли да је код његове мајке, приликом хапшења, нађен ранац са дрогом спакованом у шест кесица, вагицом и ножем.

“Пре него што су је одвезли у полицијску станицу, накратко сам видео маму и питао је шта је то урадила. Рекла ми је: “Ништа. Нашла сам ранац у башти и наравно, отворила га из знатижеље да видим шта има унутра. Нисам ништа крива и не знам чији је то ранац. А и бацила сам га”, прича син.

Кад су је одвозили у станицу, рекао сам полицији да је срчани болесник, да има висок притисак и шећер.

“Дозволили су јој да понесе лекове. Једва чекам да изађе пред тужиоца и каже истину. Само да јој не одреде притвор, умреће ми тамо. Знам да је у питању грешка”, наглашава син.

Комшије из Улице Светозара Папића, у којој станују Нада и њен син Драган, шокиране су њеним хапшењем, али истичу да је у близини живио и Страхиња Стојановић, кога су 2020. разнијели бомбом док је са партнерком из Колумбије био у колима. Његов мурал налази се на зиду у близини.

“Не верујемо да је Нада дилер дроге”, каже једна комшиница.

Драган В. каже да није у првом тренутку знао како да шокантну вијест саопшти брату који живи и ради у Словенији.

“Нисам желео да га узнемиравам, али нисам хтео ни да сакријем овако нешто од брата. Док сам се двоумио шта да радим, он ме је позвао. Видео је на друштвеним мрежама фотографију и препознао на њој нашу баштицу и маму. Наравно да је и брат у неверици и да много брине. Ипак, нада се, као и ја, најбољем и да ће се све разјаснити”, каже Драган В.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img