spot_img
spot_img

Вучић: За нас је ванредно стање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

До краја марта је за нас ванредно стање иако га формално не уводимо, изјавио је синоћ предсједник Србије Александар Вучић.

“Иако га не уводимо за нас је тих осам месеци најтежих осам месеци у последњих десет година. Не желим никога да плашим већ да се понашамо одговорно, како се барем делимично понашају у ЕУ”, рекао је Вучић.

Након што је говорио о кризи и мјерама Србије, Вучић је рекао да је “све погодио као црна врана”.

“Биће само још гора ситуација, нервоза је све већа, Том лудилу нема краја. Све прелази на страну Азије, сво богатство се сели у Азију, Азија ће бити доминантан контитнет и то ћете тешко изменити”, навео је он.

Вучић је рекао да већ нема довољно воде.

“Већ сада се суочавамо са великом сушом. Нема воде у Ђердапу, у Перућцу… Крваримо на дневном нивоу”, рекао је Вучић и истакао да је данас цијена струје достигла рекорд на тржишту Европе, а људи у Србији је плаћају 14 пута мање.

Вучић је казао да је много проблема што се тиче струје и воде, и што се гаса тиче, “али смо се борили и верујем изборили, имамо преко 100 милиона утиснуто у Мађарској и утискује се четири до пет милиона сваки дан”, истакао је он.

Он је рекао да Србија има финансијску стабилност.

“Следећа година нам је најтежа година што се враћања дугова тиче. 4 милијарде дугова морамо да вратимо следеће године”, рекао је Вучић и додао да ће Србија све то вратити.

Казао је да ће плате у јавном сектору бити повећане од 1. јануара између 12, 5 и 14 одсто.

Он је додао да му је важно да се повећају пензије.

“Ако нас не удари баш све, гас, струја идемо на повећање од октобра 9,6 до 10 одсто, исплата је у новембру, а ако не тада онда од новембра, исплата је у децембру а онда од јануара 19,3 одсто”, поручио је Вучић.

Он је навео да ће просјечне плате бити око 725 евра, а да се неће подићи јавни дуг.

Вучић о изјави Изетбеговића: Желим да сачувамо мир

Предсједник Србије Александар Вучић током обраћања јавности осврнуо се и на недавну изјаву Бакира Изетбеговића.

“Компликују се ствари у БиХ, ја желим само да сачувамо мир”, рекао је он.

Такође, навео је да како год да прођу избори, “морамо да разговарамо са Бошњацима и дугорочно решавамо проблеме са њима”.

“Све ме ове изјаве брину”, закључио је он.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img