spot_img
spot_img

Вучић: Добили смо четири пута више гласова, разумете ли о каквој разлици говоримо

spot_img
spot_img

Лидер СНС и кандидат за предсједника Србије Александар Вучић истакао је синоћ да је та коалиција на изборима побиједила са великом разликом.

На констатацију новинара да сви причају да ће лидер СПС-а Ивица Дачић бити будући премијер, Вучић је одговорио: “нека сви причају”.

“Погледајте о чему ми говоримо. Причамо о листи која је добила четири пута више гласова од некога, не четири или 14 одсто више. Ја сам добио 43 одсто од укупног гласачког тела. Имамо више од 30 одсто у односу на другопласираног. Разумете ли о каквој разлици говоримо?”, објаснио је он.

Вучић: У првом кругу сам добио 2,245 милиона гласова

Лидер напредењака и предсједнички кандидат СНС Александар Вучић изјавио је синоћ да је добио 2,245 милиона гласова, што је далеко више него што су у првом кругу добијали предсједнички кандидати у Србији.

“Поносан сам на чињеницу што сам успео да урадим нешто што нико није никада у Србији успео”, рекао је Вучић и додао да су Томислав Николић и Борис Тадић у првом кругу председничких избора имали око 950.000 и 850.000 гласова.

Казао је да је то велика разлика и додао:

“Такође то показује да ћу, оно због чега сам необично поносан, после Николе Пашића вероватно бити Србин који је најдуже био на власти у нашој земљи”.

Вучић је рекао да то не каже да би се хвалио том чињеницом већ зато што је поносан пред народом, чије повјерење му је то омогућило.

Захвалио је и народу на КиМ и у Републици Српској и навео да је од Срба са КиМ добио више од 90 одсто гласова, а од народа из Српске готово 90 одсто гласова.

Истакао је да је пред СНС да се потруди да уради још много важних ствари.

Казао је да су листа СНС и Драгана Ðиласа због жестоких међусобних борби претрпјеле ударе од оних који су били са стране и који су из лагодне позиције стицали поене на рачун тога.

“Када се буде видело ко ће да формира владу, онда ће бити јасно ко је добитник или губитник”, нагласио је Вучић.

Поручио је да жели да се настави модернизација наше земље, да се и даље води рачуна о привлачењу страних директних инвестиција, да се чува мир и стабилност.

Постараћу се да такву владу формирамо да Србија настави у том смјеру да се крећу, а пред нама су бројни изазови, рекао је Вучић.

Каже да је за Србију најважније да има добре односе у региону и да настави свој европски пут, али да не рушимо добре односе са традиционалним пријатељима.

Вучић је рекао да се власт неће додворавати бирачима по сваку цијену већ ће радити озбиљан и одговоран посао, па нека народ суди о дјелима.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img