Војска Србије оборила дрон - nula49.com
spot_img
spot_img

Војска Србије оборила дрон

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Војска Србије оборила је данас дрон изнад касарне у Рашки, преносе медији.

Претходно је било уочено посматрање и извиђање касарне па је војска у складу са наређењем врховног комаданта дејствовала и оборила дрон.

У току је потрага за обореном летјелицом и очекује се да ће до зоре бити пронађена.

Подсјетимо, премијерка Србије Ана Брнабић синоћ је на РТС говорила о дроновима који су јуче уочени изнад Рашке.

Такође, и нови министар одбране Милош Вучевић говорио је о дроновима који су јуче виђени.

Војска Србије се огласила о обореном дрону

У складу са наређењем предсједника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Војска Србије предузима појачане мјере за откривање, праћење и неутралисање беспилотних летјелица у близини војних објеката, пише у саопштењу.

“Јединице Војске Србије су данас у поподневним часовима, након правовременог откривања и праћења, неутралисале комерцијални дрон који се кретао из правца Копаоника ка Рашки. Дрон је оборен применом мера електронског ометања, у непосредној близини војних објеката у гарнизону Рашка.

Војска Србије ће и даље, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта, обарати све беспилотне летелице које се нађу у зони забране лета и у близини војних објеката”, наводи се у саопштењу.

Вучевић открио детаље о обореном дрону: Дошао из правца Јариња

Министар одбране Милош Вучевић рекао је вечерас да је Војска Србије дејствовала на дрон који се кретао из правца Јариња ка општини Рашка, и који је уочен изнад војних објеката.

“Војска Србије је заштитила небо над Србијом и показала исправност правовременог реаговања државног врха, да немамо баријера и препрека. Честитам припадницима Војске Србије на акцији и прецизности, на одлучности да штите небо. Небо над Србијом је безбедно”, рекао је министар.

Вучевић истиче да је јасно одакле долази дрон из правца којим се кретао, и да ће истрага утврдити ко би могао да буде управљач.

“Видећемо наравно ко би могао да буде и произвођач”, додао је он.

 

 

 

 

(агенције)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img