spot_img
spot_img

Видић повукао кандидатуру за предсједника ФСС

spot_img
spot_img

Некадашњи фудбалски репрезентативац Немања Видић саопштио је данас да је повукао кандидатуру за предсједника Фудбалског савеза Србије (ФСС).

“Пред нашим фудбалом су велики изазови. Много тога мора и може боље. Моја идеја је била и остала да окупим тим врхунских професионалаца који су кадри да те изазове реше квалитетније него можда ико у Европи. Нажалост, на сваком кораку пута ка томе да постанем председник ФСС ми је јасно стављено до знања да нам та шанса неће бити пружена. Овим путем желим да вас обавестим да повлачим кандидатуру за председника ФСС”, навео је Видић у саопштењу достављеном Тањугу.

“Одговорност за решавање великих изазова који су пред нама је преузела иста група људи која их је и створила. Дефинитивно нисам оптимиста по питању тога шта ће урадити са приликом коју су приграбили и мислим да ће за четири године бити још теже него данас”, истакао је Видић.

“Повлачење кандидатуре не значи да одустајем од српског фудбала. Верујем у свој тим и нашу визију, као и велику помоћ коју ћемо добити од наших пријатеља из врха европског и светског фудбала. Оно што нажалост није могуће да кренемо да радимо данас – мој тим и ја урадићемо, верујем, у блиској будућности. Сада то није могуће”.

Он се захвалио свима који су га подржали у овом процесу, посебно онима који су га подржали јавно упркос великим притисцима.

“Нажалост они не одлучују и немају право гласа. Желео сам да уједињујем а не разједињујем. Желео сам да будем решење а не проблем. Људи у српском фудбалу и већина делегата у Скупштини су одлучили “гласањем” пре подношења кандидатуре, пре избора, и тако урушили кредибилитет и онако пољуљан прошлом изборном седницом. Нису желели да чују моје намере и упореде тим који сам окупио, идеје које доносимо, са противкандидатом. За крај – поносан сам што смо показали да постоји млађа и другачија фудбалска Србија. Србија будућности”, закључио је Видић.

Изборна скупштина ФСС одржаће се сутра од 14 сати, а једини кандидат за предсједника остао је Драган Џајић.

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img