Udruženje “Levijatan”: Zlostavljaju one koji zlostavljaju životinje

“Ne diraj životinje, naći ćemo te”, glasi slogan udruženja “Levijatan”, pokreta koji za sebe tvrdi da brine o napuštenim i zlostavljanim životinjama. Grupa istetoviranih mladića, sakrivenih iza fantomki, poziraju na slikama u majicama ovog udruženja i prete mučiteljima životinja da se “neće dobro provesti” ako ih oni pronađu.

Nekoliko istetoviranih i nabildovanih momaka sa fantomkama poziraju na jednoj od slika ovog pokreta, za koju je označeno da je napravljena ove godine. Svi su u crnim majicama sa logom “Levijatana”, crtežom medveđe šape.

– Mi smo organizacija iz Beograda. Telefon ne smemo da vam dajemo, jer samo predsednik može javno da se izjašnjava. Pozdrav – odgovor je koji smo dobili na pitanje da li možemo da uradimo priču o njima.

Ovi mladići na svojoj fejsbuk stranici tvrde da se brinu o životinjama sa ulice ali i onima koje su zlostavljane, što su potkrepili brojnim slikama i video snimcima.

“Ovo je Jovanka. Mešanac stafa i doge verovatno, posto ima 3-4 meseca a oko 15-ak kila. Jovanku smo spasili sa đubrišta na Čukarici… Jovanka traži dom, pa nam pomozite i podelite ovu lepotu”, piše uz sliku psa na jednoj od njihovih objava od 26. januara.

Delovalo bi kao još jedno udruženje za zaštitu životinja, da ne prete nasiljem i objavljuju preteće poruke: “NE DIRAJ ŽIVOTINJE, NAĆI ĆEMO TE” i “Nekada si sejao Strah, a sada je Strah došao po tebe”.

Vođa grupe je izvesni Pavle Bihali, koji je na svom fejsbuk profilu objavio slike osuđenog kriminalaca Luke Bojovića i ubijenog Radeta Rakonjca uz parole iz vremena dok su obojica bili u Arkanovim “Tigrovima”. Na profilu je i fotografija Nikole Bojovića, ubijenog brata Luke Bojovića, kao i slike u kojima pozira u majici sa likom Luke Bojovića i parolom: “Istinom protiv svih”.

U video poruci od 10. januara, koja traje skoro sat vremena, Pavle Bihali, vođa grupe, objasnio je kako je udruženje nastalo i dobilo ime.

– Ljudi ne prestaju da nas jašu i siluju zbog imena “Levijatan”. Ako stvarno misle da smo sekta, nemam komentar na to. “Levijatan” je sistem državnog uređenja gde svaki čovek se vraća u onaj stadijum gde je čovek čoveku vuk, i ne čini ništa što ne bi da se čini njemu. “Levijatan” se spominje i u knjizi “Mobi Dik”. To je morska neman, životinja je i nema veze sa đavolom i dmeonima – kaže Bihali u video poruci.

U istoj poruci on priča i o vaspitavanju dece.

– Jedno su deca od tri-četiri godine, drugo magarac od 13-14 godina. Kad vidite da udara, šutira mačku, stavlja joj petardu u d*pe, zavalite mu šamarčinu. Ako nisu od malena vaspitana da vole životinje, ona će ih i maltretirati – odgovorio je Bihali na pitanje izvesne gospođe “Šta raditi kada vidite dete koje maltretira životinje na ulici”.

 

 

(blic.rs)

5 komentara

  1. ima u americi reality sa ekipom kao ovom, rmpalije, istetovirane i idu zavode red po kucama bre kad eko maltretira zivotinje i sve je oke. i imaju ogromne rejtinge i sjajni su!!!

  2. Dobro vece.. hocu da prijavim.komsiju koji vec godinama maltretira svog psa,psuje,udara sa sipkom od metala..i veceras je otrovao moje macke jedna macka je crkla a druga se sakrila mislimo da ce i on da crkne jer krklja.. molim vas dodjite spasite psa i ostale zivotinje iz komsiluka..

  3. Momci (i devojke??), OBOŽAVAM VAS!
    Kad već ova nesposobna država nije u stanju da zaštiti nevine živote, neko je morao da se nadje. Neko ko oseća i SAOSEĆA! Neko ko zna šta je patnja; neko ko ne želi da vidi više nijedno bespomoćno biće kako se pati i zlostavlja zbog monstruma koji hodaju na dve noge.

    DOSTA VIŠE! A vi, momci i devojke – SAMO NAPRED. Već sam napisao nmegde, ako mogu da vam pomognem – recite samo gde i kako. Nemam mnogo (štavište, odn. štaMANJE!) , ali radije ću ostati kod kuće dve subote za redom, samo da mogu vama da pošaljem bilo kakav prilog. I to je to.

  4. Volela bih da vam pošaljem prilog, ali ne znam kako? Stanujem pored Taša, svako malo neko đubre
    truje pse i još nikada nikoga policija nije uhvatila! Drago mi je što postojite!

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime