spot_img
spot_img

Убијен Јован Вукотић

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Како српски медији сазнају, Јован Вукотић, који слови за вођу шкаљарског клана, убијен је у Истанбулу, у Турској.

Његово име годинама уназад налазило се у ступцима црне хронике, а припадници супротстављеног кавачког клана покушали су да га убију неколико пута, али безуспјешно.

Вукотића је у октобру 2020. године полиција зауставила и одвезла у станицу приликом чега је његово обезбјеђење испред станице пронашла Петра Мујовића за којег је утврђено да има пиштољ с мецима и да је припадник никшићког огранка кавачког клана. Ккао је и сам рекао полицајцу, но касније је зашутао, Мујовић је требало да убије Вукотића за пола милиона еура.

То није први пут да је покушана његова ликвидација, а сам Вукотић оптужује полицију за бројне нападе. Због тога је рекао тада да “свој живот неће препуштати никоме у руке”.

Да Вукотић није био сигуран ни у затвору те да су супарници упорно покушавали да га уклоне, показује и случај из децембра 2019. године, када су наводног вођу шкаљараца покушали отровати цијанидом, због чега су ухапшена четворица мушкараца. Вукотић се тада налазио у Окружном затвору у Београду гдје је чекао изручење Црној Гори

Потјерница и бјекство

Вукотић је већ неко вријеме у бјекству, а црногорски правосудни органи су прије годину расписали потјерницу за њим због организовања криминалне групе и тешких убистава путем подстрекавања.

Према полицијској евиденцији, он је планирао убити Вељка Беливука и Марка Миљковића, а терете га да је подстрекавао чланове своје криминалне групе да убију Радоја Звицера и Слободана Кашћелана, наводне вође кавачког клана. Криминална организација коју је предводио, имала је посебно организоване групе за набавку експлозива, возила и пловних пријевозних средстава.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img