Ubijen Jovan Vukotić

Kako srpski mediji saznaju, Jovan Vukotić, koji slovi za vođu škaljarskog klana, ubijen je u Istanbulu, u Turskoj.

Njegovo ime godinama unazad nalazilo se u stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana pokušali su da ga ubiju nekoliko puta, ali bezuspješno.

- Reklama -

Vukotića je u oktobru 2020. godine policija zaustavila i odvezla u stanicu prilikom čega je njegovo obezbjeđenje ispred stanice pronašla Petra Mujovića za kojeg je utvrđeno da ima pištolj s mecima i da je pripadnik nikšićkog ogranka kavačkog klana. Kkao je i sam rekao policajcu, no kasnije je zašutao, Mujović je trebalo da ubije Vukotića za pola miliona eura.

To nije prvi put da je pokušana njegova likvidacija, a sam Vukotić optužuje policiju za brojne napade. Zbog toga je rekao tada da “svoj život neće prepuštati nikome u ruke”.

Da Vukotić nije bio siguran ni u zatvoru te da su suparnici uporno pokušavali da ga uklone, pokazuje i slučaj iz decembra 2019. godine, kada su navodnog vođu škaljaraca pokušali otrovati cijanidom, zbog čega su uhapšena četvorica muškaraca. Vukotić se tada nalazio u Okružnom zatvoru u Beogradu gdje je čekao izručenje Crnoj Gori

Potjernica i bjekstvo

Vukotić je već neko vrijeme u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi su prije godinu raspisali potjernicu za njim zbog organizovanja kriminalne grupe i teških ubistava putem podstrekavanja.

Prema policijskoj evidenciji, on je planirao ubiti Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a terete ga da je podstrekavao članove svoje kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, navodne vođe kavačkog klana. Kriminalna organizacija koju je predvodio, imala je posebno organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prijevoznih sredstava.

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime