spot_img

U Savi upecao soma teškog 73 kilograma

Published:

U rijeci Savi kod sela Pričac, u ranim jutarnjim satima, poznati brodski ribolovac, Damir Huljić ulovio je pravu neman.

Svoj jučerašnji ulov u Savi Damir Huljić (41) će pamtiti cijeli život, jer veličina soma kojeg je upecao zaista je fascinantna i iznosi 73 kilograma.

“Nije prošlo niti dvadesetak minuta od kako sam bacio mamac u vodu i vrh od jednog štapa zaronio je u vodu. Odmah sam znao da je nešto veliko. Kontrirao sam, ali štap nisam mogao podignuti, struna se počela odmotavati, riba je vukla na vodu. U čamcu su mi bila još dva štapa i nekako sam ih uspio izvaditi iz vode da se ne bi zapetljali, mrcina je i dalje vukla, jedno tristo metara. S obzirom da imam sonar pomoću kojeg sam i odabrao teren gdje ću zabaciti udicu, a to je bila jedna idealna pozicija, potopljena šuma, kosina s oko četiri metra koja je padala na osam metara dubine”, rekao je Huljić, a potom dodao: “Znao sam da je veliki som, ali niti pomisliti nisam mogao da je toliki.

U nekoliko navrata iskoristio sam trenutak kada sam mu mogao kontrirati i povući k sebi jer u protivnom on sve kida. Za nevjerovati, toliku ribetinu izvukao sam za 15 do 20 minuta. Nisam ga mogao odnijeti sam iz čamca u automobil pa mi je pomogao prijatelj ribič”, ispričao je Damir Huljić.

Soma, za kojeg smatra da je do sada jedan od najvećih ulovljenih na tom području, ulovio je na 30-gramski mamac načinjen od leptira vodenog cvijeta s Kupe.

“Ovo mi je najteži ulov. I do sada je bilo kapitalaca, lani sam ulovio soma teškog 50 kilograma”, rekao je Damir.

 

 

 

 

(24sata.hr)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img